donderdag 29 april 2010

volkswagencampertje

ik moet een volkswagencampertje. nee, serieus. ik MOET.
hier komt het: ik roep al heel lang dat ik een volkswagencampertje wil (een T3 westfalia om precies te zijn, een joker mag ook en als het echt niet anders kan een california). heerlijk, altijd je eigen huisje bij je, inpakken en zwerven over 's heren wegen. mijn geliefde echtgenoot vind het allemaal best, mijn geliefde zoon wil een omhoog-duw-tentdakje. tot zover niets aan de hand. sparen dus. (niet echt mijn sterkste kant. maar he! je wil een volkswagencampertje of je wil het niet.)

nu ging ik naar groningen om een marktplaatsvondst te halen. voor een van mijn verzamelingen. voor ik vertrok riep ik nog "als ik onderweg drie volkswagencampertjes tegenkom, dan wil ik het echt!"
natuurlijk kwam ik er toen ik de straat uitreed al eentje tegen, en tijdens de rest van de reis nog eens vier.
dan kun je nog twijfelen, en denken aan toeval (en al die argumenten die je bedenkt als je niet echt goed bent in sparen.)
eenmaal in groningen aangekomen, deed er een hippe gast open in een volkswagencampertje-shirt. een volkswagencampertje-shirt!
enigszins bibberig en onder de indruk van zoveel vingerwijzingen, stapte ik de hal in. om vervolgens bijna mijn benen te breken over een (nee, echt!) volkswagencampertje-tas. die hij overigens wel eens wat beter aan de kant had mogen zetten, 't is lastig volkswagencampertje rijden met een gebroken been.
stotterend en nog-net-niet-hyperventilerend liep ik de woonkamer in, waar ik recht in de armen liep van een enorme glazen vitrinekast. van boven tot onder gevuld met (dit is het moment waar ik flauw viel) volkswagencampertje-miniaturen.
toen ik weer bijgekomen was en verdwaasd om me heen blikte, heb ik zo snel mogelijk mijn vondst afgerekend en ben naar buiten gevlucht. weg uit dit rare, door volkswagencampertjes behekste huis.

en nu zou je denken dat ik wel genezen ben van mijn volkswagencampertje-droom. en dat ik voor een goede camera ga sparen. maar dat durf ik nu dus niet meer. ik moet een volkswagencampertje. ik moet!

6 opmerkingen:

 1. Oh ik begrijp je helemaal want ze zijn zo gaaf!!!!
  Fijn weekend
  Michaja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahahaha! Nou, ik ook, ik ook! Maar ik ben ook vreselijk slecht in sparen. Mijn broertje sprak bovendien op zijn 8ste de legendarische woorden: "als ik rijk ben koop ik voor jou zo'n busje Miek" dus ik hoef niet te sparen. Ik hoef alleen maar te eh... wachten...
  En take your time voor het boekje, ikzelf ben dus ook niet de snelste. Mag ik je wel linken ook op m'n blog?
  Groetjes! Oh en najaaah, Bergentheim, da's om de hoek! Heb je er lang gewoond?
  xxmiek

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil naar frankrijk, zweden, spanje, portugal, italie, oostenrijk
  en de bus moet groot genoeg zijn om alle kringloopvondsten mee naar huis te kunnen nemen........

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik zag er gisteren hier in de wijk en, ze zijn ook zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha, ik kan het me helemaal voorstellen! Dus ga ervoor!!! Sparen en doen! Helemaal tof!

  BeantwoordenVerwijderen