donderdag 14 april 2011

eiei


'gebatikt' met uienschillen, speenkruid en fluitekruid.

5 opmerkingen:

  1. Mooi! Ben ook wel benieuwd hoe je dat doet...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ annemiek:
    -bloemetje plukken,
    -lapjes katoen knippen, groot genoeg om het ei in te kunnen wikkelen
    -bolletje katoen klaarleggen
    -uienschillen (die spaar ik al een tijdje op voor pasen) klaarleggen

    ik neem een lapje in mijn hand, leg er uienschillen op, en vlij de bloemetjes erop. het ei erop leggen, en de bovenkant ook zo verpakken. dus eerst de bloemetjes, dan de uienschillen eromheen. Het liefst het hele ei bedekt met de uienschillen....
    dan voorzichtig het lapje dichtvouwen en (redelijk stevig) afbinden met een draadje. dan de eieren in een pannetje met water, ik doe er altijd nog een schepje buisman of koffie bij voor de kleur.
    koken zoals altijd en als ze afgekoeld zijn uitpakken. tadaaaaa!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk idee ! Zullen kinderen ook wel spannend vinden...hoe gaat het eruit zien ? Onthouden voor volgend jaar...

    BeantwoordenVerwijderen