maandag 24 oktober 2011

zwerven

verplicht stilzitten betekend loslaten, betekend dat alle dingen waar ik normaal gesproken druk mee ben (of me druk over maak?) gewoon doorgaan, ook wel zonder mij. En al die dingen gaan zelfs prima.
betekend ook dat ik op adem kom, tijd heb om te kijken wat ik nu werkelijk belangrijk vind, wat me werkelijk inspireert.
betekend dat ik tijd heb om na te denken waar ik naar toe wil.

allereerst is daar het plan om te verhuizen, maar hoe?
waar het logisch klinkt dat je een ruimer huis zou willen, met een ruime tuin en een grote keuken, verlang ik juist naar kleiner. mag zelfs een caravan of een vakantiehuisje zijn, ergens buitenaf. waar dan 's avonds bij een vuurtje woest de gitaar word bespeeld.
ik verlang naar eenvoudiger, naar simpel. naar een moestuintje en een waterpomp.
het meisje in mij dat met haar jas wijd open door de plassen rent is een beetje verzopen in grote-mensen-zaken.
ik wil zwerven. met de laarzen door de modder, met de regen op mijn hoofd. stofjes zien dansen in de zon. de muur als prikbord gebruiken. keukenkastjes als tekenpapier. en al die dingen doe ik, maar ik wil me er niet voor verontschuldigen. ik heb het meisje-dat-met-haar-jas-wijd-open-door-de-plassen-rent te volgen, wie weet waar ze me brengt.....

3 opmerkingen:

 1. jaaah, met grote zakken vol moed die dan steeds blijven roepen dat je niet zo moeilijk moet doen maar gewoon je hart moet volgen! kus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja lijkt me een goeie, ren er maar gewoon achteraan!
  Enne lekkere muziek he van gogol bordello! Hoppa!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nou en de woordverificatie die ik net moest intypen bij het vorige berichtje was 'chazen'. Dat is toch wel een hele mooie voor dit berichtje, chase the girl!

  BeantwoordenVerwijderen