woensdag 3 juli 2013

koers

gisteren het eind van een tijdperk.
na 5 jaar heen en weer rijden van en naar school voor nino (150.000 km. 3,57 keer de wereld rond) nam hij afscheid van de basisschool. na de zomer gaat hij in onze eigen stad naar het voortgezet onderwijs.
dank aan de mensen van de leonardoschool in dronten voor de goede zorgen, maar vooral voor het feit dat ze het hebben aangedurfd om te pionieren. 
(alhoewel dat nieuw-land-bewoners natuurlijk wel is toevertrouwd....)
mijn vriendinnetjes waren om half 7 mijn auto aan het versieren voor de laatste ritjes. superlief!
nino had na schooltijd nog een feest op de boerderij bij een klasgenoot en toen dat voorbij was reden we naar huis, voor de laatste keer door de polder. weemoed en opluchting reden op de achterbank met ons mee.
vandaag zijn we een beetje katterig en onwennig aan het rond drentelen.
het is vakantie....!

zomer op het dek
de haven in de rug
wending voor de boeg


8 opmerkingen:

 1. Oei wat heerlijk, wij ook. Elke dag ging ik 28 km x 4 of soms zelfs x 6 heen en weer in de auto voor school en nu gaan we verhuizen en gaan we vrijdag voor het laatst op en neer, ole. We hebben wat over voor passend onderwijs zeg.
  Een dikke pluim voor jou en je zoon en heel veel succes op het v.o.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk! Gaat hij naar een reguliere middelbare ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, naar het voortgezet jenaplan onderwijs. Kleine school, kleine klassen en met een goede naam als het gaat om maatwerk en creatief aanpassen van het onderwijs.
   Nino is er zelf super enthousiast over. De doorgaande leonardo-leerlijn ligt in Dronten een beetje op zijn gat. Het voortgezet is uit de leonardostichting gestapt en ze hebben niet echt een vorm. En om daar nu weer voor te gaan reizen?
   Ik hoop dat de nieuwe school inderdaad buiten de kaders kan denken, Nino ging het afgelopen jaar al 1 dag per week naar het leonardocollege, heeft vwo3 engels afgerond, dus er zal goed gekeken moeten worden wat ze hem gaan aanbieden. Maar ik heb goede hoop!

   Verwijderen
 3. Heerlijk! Gaat hij naar een reguliere middelbare ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jeetje zo streep eronder en op naar het volgende avontuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh spannend allemaal he!!!
  Ik heb zo,n mazzel als ik bij mijn voordeur sta kijk ik op de achterkant van de school uit waar sam na de vakantie naar toe gaat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow! Dat heb je maar mooi volbracht!

  Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zijn heel wat kilometers! Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen