vrijdag 29 januari 2010

passend onderwijs

wat ik nu lees: de slinger van feaucault van umberto eco

en nu we het over lezen hebben: mijn zoon is vorig schooljaar -na een heleboel schoolmoeilijkheden en een lange periode van ziekte- op zijn nieuwe school in groep 4 eindelijk begonnen met leren lezen. die school stond in hengelo, op een uur-en-een-kwartier rijden van zwolle. ik bracht en haalde hem zelf. de laatste maanden van het schooljaar heb ik voornamelijk doorgebracht in de bibliotheek van hengelo en in het restaurant van de zweedse meubelgigant. hoeveel gratis koffie kan een mens hebben!
na de zomer maakten we de overstap naar dronten, een half uurtje door de polder. wat een verademing!
nu zit nino in groep 5 en is hij weer getoets. helemaal trots kwam hij met zijn lieve juf naar buiten gerend.......hij is de basisschool door qua lezen! alle avi's uit! in iets meer dan een jaar! heb van pure blijdschap staan huilen op het schoolplein. ben zo blij dat mijn lieve-serieuze-gevoelige-knokker weer open is, weer in beweging is.
hoef niet te zeggen dat passend onderwijs een punt is waar ik warm voor loop......

kijk eens op www.leonardostichting.nl

ik hou van de lieve mensen in dronten die het hebben aangedurfd met een nieuw concept te starten en het zo fantastich vormgeven. dank jullie wel, lieve F., Y., H., en S.

6 opmerkingen:

 1. wat hebben we geknokt! en kijk hem nu eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan met je meevoelen... wij hebben ook een schooloverstap moeten maken, het was verschrikkelijk moeilijk maar ik geniet elke dag van het gelukkige mannetje wat ik weer thuis heb zitten! Maar leonardostichting, is jouw nino ook hoogebegaafd? groetjes Hinke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @moetjatja; je gaat me toch niet vertellen dat jouw Nino ook hoogbegaafd is? en zat hij ook eerst op de vrije school? (weet niet waarom ik dat denk, ergens op je weblog gelezen?)
  dat is te bizar!
  op welke school zit hij nu?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk als je je kind weer zo kan zien opbloeien. ontroerend. goed gedaan van jullie allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. yep onze nino ook. Heb je voor mij je emaildadres, voordat het wel erg persooonlijk wordt hier ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @hinke, heb via je webshop mijn emailadres doorgegeven

  BeantwoordenVerwijderen